Hoe kan je het beste truffels consumeren?
Iedere ervaren psychonaut zal een persoonlijke voorkeur hebben hoe hij of zij truffels consumeert. Er zijn een aantal verschillende manieren om de magische effecten van truffels teweeg te brengen, waarvan de uitwerking met name in sterkte van de trip verschilt. Ook spelen andere factoren zoals smaak en comfort mee bij de ervaring van de verschillende consumptiemethoden. In deze blog zullen we de meest gangbare en, volgens ons, ook beste manieren uitlichten, zodat je weet wat je bij de volgende psychedelische trip te doen staat.
1. Simpelweg kauwen en eten
Verreweg de meest gangbare en gemakkelijke methode is de truffels gewoonweg vers te eten zoals ze uit de verpakking komen. Hier heb je verder niks bij nodig, naast misschien een glaasje water om de smaak wat weg te kunnen spoelen. Belangrijk hierbij is om van tevoren te bepalen welke hoeveelheid je op gaat eten. Let erop dat je goed en lang kauwt op de truffels, voor een optimaal effect. De smaak wordt over het algemeen niet als prettig ervaren en verschilt ook enigszins per soort. Mocht je de smaak echt niet kunnen verdragen, of je wilt de eetervaring gewoon een stukje prettiger maken, dan is het mogelijk de truffels samen met iets anders te eten. Het effect kan hierdoor wel minder sterk zijn. Voedsel dat uitermate geschikt is om samen met truffels te eten, is bijvoorbeeld yoghurt en pure chocola. Ondanks dat het eten van verse truffels geen smakelijk ervaring is, is het toch één van de betere vanwege de effectiviteit.
2. Verse truffelthee
Een ander nadeel wat vaak voorkomt bij de eerste methode, is dat er een gevoel van misselijkheid optreedt na het opeten van de truffels. Ondanks dat dit bijna altijd vanzelf voorbij gaat, is het zeker een oncomfortabel moment in de aanloop naar de werkelijke trip. Gelukkig is hier een oplossing voor: truffelthee. Als je namelijk een infusie maakt van verse truffels in heet water (let op, geen kokend water) wordt er een bepaald enzym afgebroken wat in veel gevallen kan zorgen voor misselijkheid. De actieve stof blijft echter (bijna helemaal) onaangetast, mits je niet te heet water gebruikt. Om dit voordeel te ondersteunen, is het een goed idee om eerst gemberthee te maken met verse stukjes gember, en daarna de truffels toe te voegen als het water minder heet is. Gember werkt namelijk kalmerend op de maag en helpt bij de vertering van voeding. Voor een optimale werking eet je de stukjes truffel nog wel op, maar wees erop bedacht dat de effecten minder sterk kunnen zijn dan wanneer je de truffels opeet.
3. Lemon Tek
Een van de favorieten van gevorderde reizigers: Lemon Tek. Lemon tekking, zoals het ook wel genoemd wordt, zorgt voor een razendsnelle truffeltrip. Althans, de effecten treden razendsnel op. Het zuur van het citroensap wat hiervoor gebruikt wordt, zet de psilocybine om in psilocine, het eigenlijke actieve stofje waardoor men de tripeffecten ervaart. Normaal gesproken wordt het molecuul psilocybine door het maagzuur omgezet in psilocine, wat natuurlijk tijd kost. Door omgezette psilocybine (psilocine) in te nemen, wordt dit tijdrovende proces overgeslagen, en reageert het lichaam direct. Bovendien kunnen de effecten extra intens aanvoelen. Daarom is deze methode vooral geschikt voor mensen die al meerdere ervaringen met truffels hebben gehad. Een lemon tek voorbereiden doe je als volgt: Snijd de truffels in kleine stukjes en doe ze in een glas. Pers vervolgens één of twee citroenen en doe het sap bij de truffels. Roer het door elkaar en laat het zitten voor 15 tot 20 minuten, mix het regelmatig. Je lemon tek is klaar!