DutchEnglishFrenchGermanItalianSpanish

Blog

Hoe maak je lekkere THC siroop?

Edibles zijn een populaire vorm van cannabisgebruik. Het is dan ook geen hogere wiskunde om je eigen wiet edibles te maken van je favoriete wiet. Misschien wel de gemakkelijkste, maar ook de meest veelzijdige eetbare is THC-siroop. Het maken ervan vereist weinig vaardigheden en is ook in een mum van tijd klaar. Wil je weten hoe, lees dan hieronder verder.

Wat is THC-siroop?

THC siroop is een zoete edible gemaakt van suiker, water, wiet en eventuele smaakstoffen. Deze heerlijke siroop kan worden gebruikt als zoetstof in thee of koffie, over pannenkoeken of cake, of gewoon in een glas water of frisdrank. Behalve dat het een geweldige smaakmaker is die extreem veelzijdig is, ervaar je ook de bekende (of beruchte) THC-kick. Een betere combinatie is er niet! Het uiterlijk van cannabissiropen lijkt vaak op ahornsiroop of hoestsiroop. Het heeft meestal een heldere of gouden kleur en een rijke, dikke textuur. Het is mogelijk en zelfs wenselijk om verschillende aromatische ingrediënten aan het recept toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan vanille en citroenschil, of specerijen als kruidnagel en steranijs. Laat je culinaire creativiteit de vrije loop om je eigen aangepaste cannabissiroop te perfectioneren.

Gebruik

Het wordt aanbevolen om THC-siroop met mate te gebruiken, vanwege het hoge suikergehalte en de sterke psychoactieve effecten. Bij edibles is het erg belangrijk om goed op de dosering te letten, omdat het lang kan duren voordat de eerste effecten merkbaar worden. Hoewel de effecten sneller optreden met siroop, kan het toch minstens een uur duren. Net als bij andere edibles zijn de effecten langdurig. Wees daarom geduldig voordat u een tweede dosis inneemt, zodat u kunt wachten op de eerste effecten en niet meteen een te hoge dosis inneemt.

Recept voor THC-siroop

Hieronder een simpel recept waarmee je in een mum van tijd thuis je eigen wietsiroop maakt, helemaal naar eigen smaak.

Ingrediënten

  • 720 ml water
  • 2 eetlepels plantaardige glycerine
  • 2 gram fijngemalen cannabistoppen
  • 600 gram suiker
  • Kruiden (bijv. kaneelstokjes, kruidnagel, vanille, citroenschil, enz.)

Benodigdheden

  • Steelpan
  • Zeef
  • Kaasdoek
  • Glazen pot/fles

Stap 1:

Vermaal je geselecteerde wiettoppen en spreid ze uit op een bakplaat met bakpapier erop. Zet de bakplaat met wiet ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 110 graden Celsius. Het proces dat dit in gang zet, staat bekend als “decarboxylering”, waarbij de cannabinoïden in de gedroogde wiet worden geactiveerd. Hierdoor wordt je siroop sterk. Let op: haal de wiet na ongeveer 20 minuten uit de oven om deze opnieuw op de bakplaat te schikken. Het decarboxyleringsproces is voltooid wanneer je keuken een beetje naar wiet begint te ruiken.

Stap 2:

Combineer water, suiker en eventuele smaakmakers in een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Als het begint te koken, zet je het vuur lager en roer je totdat alle suiker is opgelost.

Stap 3:

Voeg de geactiveerde wiet toe aan het kokende mengsel en kook 30 minuten. Blijf het mengsel constant roeren. Voeg vervolgens de plantaardige glycerine toe en kook nog 5 minuten. Haal vervolgens de pan van het vuur.

Stap 4:

Laat de siroop volledig afkoelen. Zeef het mengsel vervolgens door een zeef met een kaasdoek om alle plantaardig materiaal en andere stukjes te verwijderen. Giet het in een glazen pot of fles en het is klaar voor gebruik!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Selecteer een Afleverpunt